Cursussen


Opgave voor reanimatiecursus is weer mogelijk! Opgave via: https://www.hartstichting.nl/reanimatie/leer-reanimeren/aanmelden-reanimatiecursus 
Lesdatum: 12 oktober 2021, 1 en 3 november 2021 
(afhankelijk van opgave en beschikbaarheid)


KNV EHBO Gasselte verzorgt meerdere malen per jaar EHBO cursussen.

De volledige EHBO cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het Oranje Kruis, de reanimatiecursussen volgens de eindtermen van het NRR.

Cursuslocatie: MFC De Spil te Gasselternijveen of het Dorpshuis de Trefkoel te Gasselte.

De EHBO cursus

Bij voldoende deelname (minimaal 6) wordt een cursus EHBO gegeven.

Afhankelijk van beschikbaarheid wordt de cursus op een avond gegeven (19.30 uur tot 21.30 uur). Gemiddeld 10 lessen en de 10e les examen Oranje Kruis.

Tijdens de cursus wordt theorie volgens het meest recente Het Oranje Kruis boek gegeven en veel geoefend. Verplaatsen van een slachtoffers (Rautek), wond(druk)verband aanleggen, reanimatie, etc. Alles onder verantwoordelijkheid van vakbekwame instructeurs en lotusslachtoffers.

De kosten zijn € 295,-- (prijs 2021/2022) per deelnemer, inclusief boek, oefenmateriaal en examenkosten. (koffie en thee inbegrepen) 

In januari 2022 starten wij met een cursus, opgave is nog mogelijk: secretaris@ehbogasselte.nl 

1e Lesdag: woensdag 12 januari 2022 

Reanimatie cursus (AED/BLS)

Naast een volledige EHBO cursus biedt KNV EHBO Gasselte ook enkel reanimatiecursus te volgen. In de cursus worden alle in en outs van een reanimatie behandeld en geoefend! De cursusduur is 1 avond. (19.30 uur tot 22.00 uur, incl pauze)

De kosten zijn € 30,-- per deelnemer, inclusief certificaat. (koffie en thee inbegrepen) 

EHBO Gasselte is reanimatiepartner van de Hartstichting (https://www.hartstichting.nl/reanimatie/leer-reanimeren/aanmelden-reanimatiecursus

Na de EHBO cursus / reanimatie cursus

Nadat het diploma EHBO is behaald, kun je bij onze vereniging lid worden. Voor 45,-- euro (tarief 2021/2022) per jaar worden minimaal 4 vervolglessen gegeven en 1 reanimatie/AED les. Dit allemaal om bekwaam te blijven als EHBO'er. Bij bekwaamheid zal de instructeur ervoor zorgen dat na 24 maanden je diploma wordt verlengd. Ook kun je je opgeven om als EHBO'er op een evenement te posten. Bij EHBO Gasselte is dit geen verplichting, je ontvangt jaarlijkse voor de verrichte werkzaamheden een presentje.

Ook is na het behalen van de reanimatie herhaling belangrijk. Voor € 30,-- per deelnemer is dit al mogelijk. (koffie en thee inbegrepen)

 

EHBO Gasselte is vrijgesteld van BTW.  

Voor meer informatie over de cursus en/of opgave neem contact op per email: secretaris@ehbogasselte.nl